Otomatik defibrilatör cihazı üç adımda sesli ve görsel yönlendirmeleri ile oldukça kolay kullanıma sahiptir. Self-test özelliği ile kullanıma daima hazırdır. otomatik defibrilatör cihazı küçük, hafif, standart aksesuar olarak sunulan taşıma çantası sayesinde tüm aksesuarları ile birlikte kompakt olarak sunulmuştur. Taşıma çantasının içinde bulunan küçük ilk yardım kiti ile başka bir yardımcı malzemeye ihtiyaç duymazsınız. KPR için metronom ses yardımı ile KPR koçluğu yapar ve bu sayede daha etkili KPR (kalp masajı için) yardımcı olur. Otomatik pediatrik pedleri tanıma özelliği ile pediatrik pedler takıldığı andan itibaren çocuk hasta kullanımlarında otomatik olarak konfigürasyon yapan yazılıma sahiptir. Otomatik defibrilatör cihazı hasta kurtarma verilerini hafızasındada saklar ve istenildiği zaman kurtarma anına ilişkin kayıtlar incelenebilir. Değişken yönerge doğrultusunda uzaktan kolayca güncellenebilir yazılım altyapısına sahiptir. Net, anlaşılır ve ses şiddeti ayarlanabilir sesli komutlar ile kullanıcı dostudur. Opsiyonel duvar montaj kiti ve duvar kabini aksesuarları ile her ortamda kullanıma uygundur.
Tam Otomatik Defibrilatör Nedir?
Tam otomatik eksternal defibrilatör cihazı; ritmi tanımlayarak gerektiğinde kullanıcıdan bağımsız şekilde otomatik olarak şok uygulanmasını sağlayan defibrilatör türüdür.
Yarı-Otomatik Defibrilatör Nedir?
Yarı otomatik eksternal defibrilatör cihazı; ritmi tanımlayarak ses ya da görüntü sistemi ile kullanıcıyı yönlendirip nihai defibrilasyon uygulanmasını şok butonu ile kullanıcıya bırakan defibrilatör türüdür.
Erken Defibrilasyonun Önemi Nedir?
Defibrilasyon, temel yaşam desteğinin bir parçasıdır; defibrilatör ile kalbe elektrik akımı vererek myokarddaki düzensiz titreşimleri sonlandırıp kalbin normal bir Şekilde çalışmasını sağlamaya yönelik hayat kurtaran bir işlemdir. VF veya nabızsız VT’de 20-30 sn içinde uygulanan defibrilasyon % 100’e yakınını sinüs ritmine çevirir. Her bir dakikalık gecikme, başarı Şansını % 10 kadar azaltır. 10 dakikalık gecikmede yaşam şansı % 0’a yakındır. VF ya da nabızsız VT’li kardiyak arrestin gelişmesinden sonra defibrilasyona kadar geçen her bir dakikada ölüm oranı % 7-10 artmaktadır. Defibrilasyona daha geç başlanması durumunda hastanın kurtulma şansı da azalmakta; kardiyopülmoner resüsitasyon ve defibrilasyona ilk 10 dakikadan sonra başlanması durumunda ortalama her 250 hastadan sadece biri kurtarılabilmektedir.
Otomatik eksternal defibrilatörün Bulundurulması Gereken Yerler?
- Aile Sağlığı Merkezleri
- Sağlık Ocakları
- Hasta Nakil Ambulansları
- Tüm amatör ve profesyonel spor kulüpleri
- Spor Salonları
- Okullar
- Alışveriş merkezleri
- Havaalanları ve uçaklar
- Oteller
- Devlet daireleri
- Stadyumlar
- Golf Sahaları
- İbadethaneler
- Plajlar, havuzlar
- Restoranlar
- Tren, otobüs ve metro istasyonları
- Kırsal kesim ve köyler
- Polis ve İtfaiye araçları
- Apartman siteleri
- Kurtarma hizmetleri